Selasa, 23 Oktober 2012

perbezaan surirumah dan kerja dari rumah

pejam celik pejam celik dah 3 bulan berlalu...
aku meletak jawatan dan masih degil untuk menghantar resume ke mana mana company... emm bukan pe.. matlamat nak berkerja dari rumah masih tebal.
Tapi bila ada yg anggap kita suri rumah mula la nak melenting.. bukan pe,..
itulah perbezaannya kerja du rumah dan jadi suri rumah.
saya cuma tanya soalan senag je.. kalau nak saya dpt income mcm saya berkeje..  sila pastikan anda bekerja.
saya perlu jumpa pelanggan.. saya perlu urus stock dan saya perlu buat kerja yang sama mcm berada di pejabat.. bezanya sy beroperasi dr rumah .. itu sahaja..
Jadual harian saya masih belum berubah...
6.30 pagi  - bangun dan memasak
7.30 pagi - hantar anak kerumah pengasuh dan suami ke lrt
8.00 pagi - buat apa yg patut kalau nak bersih umah ke apa ke
9.00 pagi - mula kerja mcm biasa. wajib buka pc dan pastika handphone duk sebelah , answer call sms dan email. buat order.. bungkus barang dan segala yg perlu
1 ptg - rehat , mkan solat
2. ptg - mula kerja, selesaikan sebelum pukul 5
5.30  ptg ambik anak dan suami.
lain lain mcm biasa... lepas opis hour la nak sapu rumah ke .. apa ke.. tak boleh usik masa kerja.. dan kalau masa kerja curi tulang tak bleh! nanti makan gaji buta...

no tido ..no over rehat.. no curi tulang masuk dapur.. heheheee... all the best!
displin ken aada.. kalau tak.. anta resume dan dipersilkan kerja utk orang ...



Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails