Khamis, 21 Jun 2012

Aku berhenti kerja

'ada surat utk puan. aku menghulurkan sampul surat berwarna putih.. aku recycle sampul surat dari staf aku..
aku lihat muka bos aku berkerut.."surat pe?' dia bertanya..
'tengok je la...' aku tungu jari jejarinya membuka sampul berwarna putih itu. ha.. terkeluar isi surat aku. dia melihat tajuk nya.. terus merenung aku..
' ha.. nak berenti. pasal pe? pasal saya ke?' muka nya nampak pelik.. aku nekad mak berenti. ..hati aku bersuara kecil..
' takde la... saya bukan budak sekolah nak berenti pasal sesiapa.. but time for me to go..' jawab aku menyembunyi ketidakpuashatian di dada.

Gila aku.. rumah baru ..baru je pindah 3 bulan. tengah order kete baru..tu loan citibank baru minta.. . aku bukan keje sebulan..dua.. aku bukan keje kat sini je.. dah beberpa company aku keje.. i wll never die if i m not with themm...
let me gooo.. so notice 2 month start from today.

di saat ini kau tgh tak sabar tunggu time 100% free from keje .. seronoknye aku...
'kau tlg jaga anak aku..'
'tolong manage stesen minyak aku'
'buat business ke?.'
tu la ayat ayat yg aku dgr...
but...  i have my own agenda...
Buat apapun kalau letak full effort u will success
kalau rezeki banyak... u will get itt..
just berusaha.!!!
 woiii saving aku cukup utk 2 bulan jee tau!
lepas tu mati ko kalau tak dapay bayar utang!.. BUT I DARE!!!!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails